احضار سفیر آلمان در تهران به وزارت امور خارجه ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند توافق اتحادیه اروپا بر سر اقدام علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کرملین: زلنسکی به دعوت پوتین برای سفر به مسکو پاسخ نداده است پاسخ ترامپ به درخواست اردوغان درباره ایران پاکستان: هرگونه استفاده از زور علیه ایران را رد می‌کنیم روبیو: ۴۰ هزار نظامی ما در تیررس موشک‌ها و پهپاد‌های ایران هستند دستیار پوتین: آماده میزبانی از زلنسکی هستیم هاشم الحیدری: حمله به ایران منجر به فوران آتشفشان منطقه می‌شود حزب‌الله عراق درباره مداخله آمریکا در امور داخلی بغداد هشدار داد مقام حزب الله: حمله به ایران آتشفشان منطقه را فعال می‌کند حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران نشست شورای امنیت سازمان ملل با محوریت جنگ غزه برگزار شد دبیرکل نجبا: در صورت حمله به ایران، عراق تماشاگر نخواهد بود واکنش عراقچی به تهدیدات ترامپ: نیرو‌های مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند

نشست اعضای دائمی شورای امنیت درباره تسلیحات هسته‌ای

آمریکا در ماه جاری نشستی را با حضور کارشناسانی از کشورهای چین، فرانسه، روسیه و انگلیس برای گفتگو درباره موضوعات مربوط به سلاح‌های هسته‌ای برگزار کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۲ - ۰۳ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 24
کد خبر: ۱۹۰۹۰۰

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد واشنگتن در ماه جاری نشستی را با حضور کارشناسانی از کشورهای چین، فرانسه، روسیه و انگلیس برای گفتگو درباره موضوعات مربوط به سلاح‌های هسته‌ای از جمله کاهش خطرات استراتژیک این سلاح ها، برگزار کرده است.

 

جان کربی سخنگوی شواری امنیت ملی کاخ سفید در این باره گفت: این گفتگوها بخشی از یک گفتگوی معمولی و ادامه دار بوده است.

 

در این بیانیه آمده است این نشست در تاریخ‌های 13 و 14 ژوئن به میزبانی واشنگتن در شهر قاهره و میان 5 کشور دارای سلاح‌های هسته‌ای برگزار شد، و در واقع تبادل مداوم این کشورها در چارچوب معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) بود.

 

براساس این بیانیه کارشناسان وزاری امور خارجه و دفاع کشورها حضور داشته و آنها درباره کاهش خطرات استراتژیک و نیز سیاست و دکترین هسته‌ای گفتگو کردند.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد این کارشناسان پیشتر در ماه فوریه نیز در جریان بخشی از گفتگوهای مربوط به NPT به ریاست آمریکا با یکدیگر گفتگو کرده بودند.

 

پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای در سال 1970 با هدف جلوگیری از گسترش سلاح‌های هسته‌ای و تضمین حق اعضای آن برای گسترش انرژی هسته‌ای برای مقاصد صلح آمیز بین کشورهای آمریکا، چین، فرانسه، روسیه و انگلیس (اعضای دائمی شورای امنیت) به امضا رسید.

 

این پیمان کشورهای جهان را به دو طبقه برخوردار (کشورهای دارای سلاح هسته‌ای) و غیربرخوردار (کشورهای فاقد سلاح هسته‌ای) تقسیم می‌کند. طبق این معاهده کشورهای دارای سلاح هسته‌ای نباید به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم به کشورهای غیر برخوردار در راه تحصیل این سلاح کمک کنند و کشورهای غیربرخوردار متعهد می‌شوند تا در این راه تلاش نکنند، هر چند به موجب ماده 4 برخوردارها متعهد شده‌اند که فناوری صلح آمیز هسته‌ای را در اختیار غیر برخوردارها قرار دهند./ تسنیم

ارسال نظر